Uncategorized

Kome rađate decu?

Jedna meni veoma draga Dragana, koja povremeno voli da bude gost na mom blogu, iskazala je svoje mišljenje na ovu veoma interesantnu temu, i večito pitanje: Da li je država ziasta dužna da ikome bilo šta tek tako daje, pa čak iako je za decu?

Prošla je i najluđa, novogodišnja noć, za neke najsrećnija, najlepša; u toj noći postale su majke. I, kako je red, od grada do grada, ide vest koliko je beba rođeno, u koliko sati, itd. Sledi neizbežna poseta gradonačelnika, koji obilazi prvorođene bebe i naravno, grad će dati nešto novca baš toj, prvorođenoj. Sve je to lepo, osim činjenice da te vesti postaju meta određenih osoba. Za početak, želim da se ogradim odmah politike i vlasti, jer ovo nema veze s tim; ovo ima veze sa razmišljanjima određenih ljudi. Gledam komentare. Ređaju se, „ovaj grad je dao toliko, sramota“, „onaj grad je dao onoliko, sramota…“ I izmedju ostalih stoji komentar „55.000, sramota, neka ga on čuva za te pare.“ Pa sad ja pitam: rađate li decu sebi, gradonačelniku, opštini, gradu ili državi?

Plate su nam male, istina. Svaki dinar nam znači, istina. Ali, to vam ne daje za pravo da pljujete po pomoći koju vam država ili opština da (neki ne dobiju ni toliko, pa ne kukaju); drugo, žao mi je što vam rušim iluzije, ali država, opština ili grad nisu dužni da vam izdržavaju dete, jer ponavljam, rodili ste ga sebi. Ako niste spremni na troškove koji dolaze u paketu s bebom, nemojte rađati. Ako niste spremni finansijski izdržati to, razmislite još jednom i ne računajte na „daće država“. Država ima preča posla od odgajanja vašeg deteta. I na kraju, smanjite ljubomoru i sujetu, jer ako vam se toliko ne sviđa grad u kojem živite, niste drvo, pomerite se iz mesta, preselite se, prosto je, verujte. 

Autor: Dragana Đorđević

Svako kopiranje i umnožavanje članaka sa ovog bloga bez dozvole, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s