Uncategorized

Nije ni poenta života samo roditi dete

Često za neke neudate poznanice čujem komentare drugih poput: „Eto, ona još ni dečka nema, kad misli decu da rađa, kako tako sebično“ i ono čuveno „ko će da je gleda u starosti?“ Znate kako, ako pravite decu samo da bi imao ko da vam presvlači pelene kad budete bili fosili – bolje se ne razmnožavajte, molim vas.

(fotka preuzeta sa freepik.com, by @creativeart)

Poštujem svačiju odluku – poštujem osobu koja želi da ima dece, poštujem i onu koja to ne želi; jer, ukoliko neko ne želi da ima decu, ni ne treba da ih ima. Osoba koja ne želi da ima decu jednostavno ne treba da ih ima, iako je okolina maltretira i pritiska. Zašto prisiljavate nekoga da pruža ljubav za koju smatra da nije sposoban? I kako to u bilo kojoj sferi utiče na vaše živote?

Kao što poštujem tuđu odluku da nema decu, tako želim i da ti isti ljudi poštuju moju da ih imam. Dakle, bez mrštenja i govora mržnje o deci, molim. Jedno je da ne želite decu, a drugo da ih „mrzite“. Tu je već neki žestoki problem po sredi, i situacija za stručnu pomoć. Kako god da odlučite, budite dostojanstveni, hvala. To važi za obe strane, za roditelje i neroditelje.

Takođe, kada neka žena nije udata (pošto, uglavnom su one problem, jelte, muško može zauvek da ostane neženjeno, ali nema veze, to je naša priroda i društvo), odmah slede komentari kako je sebična, samoživa, probirljiva. Hah, a čekaj sad, ne treba da bude probirljiva? Daj šta daš, samo da ne bude sama?! Izvin’te, ali ja nisam za to.

Znate li vi koliko je danas teško naći dečka/muža koji je muškarac? Veoma, veoma teško. Ne, nisu žene problem (mada ima kukolja sa obe strane, da ne generalizujemo sad), problem su nedorasli dečaci koji bi da im mamica pere gaće do kraja života. Ko je lud da TOME rađa decu? Detetu da rađaš decu?

Veoma je bitno SA KIME praviš dete, KOME ga rađaš, i SA KIME ćeš to isto dete odgajati.

Bitno je naći odgovarajuću osobu, pa makar ta potraga malo i potrajala.

Među singl drugaricama imam svega – i one koje ne žele da se skrase (što je sasvim ok) i one koje jednostavno nisu naišle na nekoga ko je vredan svega. Opet, „daj šta daš“ nije opcija za osobu koja ima imalo samopoštovanja.

Žene koje najglasnije komentarišu žene koje su još uvek same i neudate, pa, neretko su udate za mamine sinove. To su muškarci (hajde da ih počastimo time da su muškarci, hah) koji žive životom a la „oženjen sam, kao momak živim“ i koji na sve moguće načine izbegavaju svoje obaveze kao muževi i očevi. To su „muškarci“ koji misle da se sa njihove strane roditeljstvo završava onog trenutka kad u svoju devojku ili ženu usade svoj genetski materijal.

E pa, drage moje, radije bih bila sama, nego delila život i decu sa takvim mužjakom.

Tako da, devojke, singl drugarice – ako nije alfa mužjak, ako nije neko ko bi bio posvećen partner, otac, neko ko učestvuje u kući (i ne ponaša se kao da živi u hotelu), nije materijal za partnera, i kraj.

Bolje je da budete srećno same, nego nesrećno udate. Tako da – opušteno drage moje, sve u svoje vreme.

I da, bljucka mi se od onoga – deca su svrha života. Ne, svrha života je biti srećan i ispunjen. Nekome je ta sreća i ispunjenje u vidu porodice, nekome u vidu karijere, nekome u vidu kolekcije poštanskih markica, a nekome u kombinaciji svega toga. Hvala i doviđenja.

Svako kopiranje, umnožavanje i objavljivanje članaka sa ovog bloga bez dozvole, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s