Uncategorized

Svako dete bi trebalo da ide u vrtić

Uvek negde od nekoga možete čuti komentar „Eto, ona trenutno ne radi, a dete joj ide u vrtić, svašta, Sodoma i Gomora, Gospodi pomiluj, krstim se i levom i desnom..“

Ne razumem – kakve veze slobodno ili ne tako slobodno vreme majke ima sa socijalizacijom deteta?


Svako dete bi trebalo da ima pravo da ide u vrtić. Pa taman mama po ceo dan lakirala nokte.

Svako dete ima pravo na socijalizaciju sa svojim vršnjacima. Pa taman mama svaki dan visila po kafićima i ispijala kafe.

Svako dete ima pravo da slinavi zajedno sa svojim drugarima iz jaslene/vrtićke grupe. Pa makar mama sedela kući i gledala sve moguće serije i emisije koje postoje na televiziji (nadajmo se samo da ne gleda Parove i Farme, jer bljuc).

I daje vam nije jasno!? Zamislite ovu situaciju: umesto da se družite sa nekim iz svoje generacije (par godina gore-dole), i da sa istim idete na piće, druženje.. vi po ceo dan blejačite sa nekom babom ili dedom. Kako je to bolje, i zdravije? Ko tu ne bi umro od dosade? Kome tu koeficijent inteligencije ne bi drastično opao?

Svako dete bi trebalo da ima pravo da ide u vrtić, i da raste i razvija se uz svoje vršnjake, bez obzira na to da li je mama domaćica ili zaposlena.

E sad… To što država hoće da se razmnožavamo kao zečevi, ali ipak neće da gradi vrtiće i napravi mesta za svu dečicu (jer misle da svi imamo baba servis na raspolaganju), to je već druga stvar i tema za neki drugi tekst.

 

 

 

Svako kopiranje, umnožavanje i objavljivanje članaka sa ovog bloga bez dozvole, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

 

Jedno mišljenje na „Svako dete bi trebalo da ide u vrtić

  1. nastavi, nastavi, nastavi tekst!!!!! sto puta ura za tebe jer trista puta si u pravu!!!i taman da lakira nokte, i da se razmnozavamo kao zecevi i da ne grade vrtice!!!Sve si u pravu i treba kroz celu Srbiju sa megafonima da zavijamo i urlamo ulicama i trgovima.Svako dete treba da ima pravo da slinavi sa svojim drugarima u vrticima!kraljice majko!

    Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s