Uncategorized

Svekrva ili majka koja čuva svoje unuke je zlato

Nekad smo, rekla bih, veoma nezahvalni, a da toga nismo ni svesni. Uzimamo zdravo za gotovo pomoć koja nam je pružena, a nekad je čak doživljavamo i kao nametnutu, zlonamernu, iako ona zapravo to nije.

(fotka preuzeta od http://www.freepik.com/pressfoto)

Znam mnogo primera, i naslušala sam se priča gde se žene žale na svekrve ili svoje majke jer im ne čuvaju decu po njihovim kriterijumima; daju im slatkiše, kupuju im previše igračaka, razmazuju ih…

Drage moje, pitala bih vas koliko je sati kada ne biste imale tzv „baba servis“.

Imam puno drugarica koje „baba servis“ nemaju. Ja sam tu negde na pola puta. Nemam ga baš mnogo raspolaganju, ali moja majka (koja je zaposlena) uskoči nekad posle posla kada moram nešto da završim, ili kada radim duže, pa ne mogu da stignem na vreme do vrtića. Vikendom nije tu, tako da na nju mogu da računam od ponedeljka do četvrtka. I to mi znači do neba. Do neba. Naravno, trudim se da je što manje „eksploatišem“ jer i ona ima dušu, kuću, obaveze. Obaveza preko glave, ali se meni nađe. Mama je zakon. Hvala ti mama!

A, šta je sa tim mojim drugaricama i svim ostalim ženama koje su potpuno prepuštene same sebi, one i muževi im? Mislite li da ih iko pita ko im čuva decu kada se razbole? Mislite li da im kroz glavu ne prolazi koliko će im biti odbijeno od plate, ili, da li će popiti otkaz?

Mislite li da ih ne boli glava svaki put kad im se dete zakašlje, jer ne znaju šta ih čeka, niti kako da se organizuju za buduće dane?

Mojoj komšinici je šef rekao: „Tvoje dete – tvoj problem“, što u prevodu znači da mu ne pada na pamet da njegov posao trpi zbog njenog deteta. I tako i jeste u 90% preduzeća. Žene su nužno zlo jer sa sobom vuku teret porodice.

Gore od nemanja „baba servisa“ je imati taj isti servis, ali je on non-stop zatvoren. Ima i toga. To je mnogo gore od toga da zapravo nemate nikoga da vam čuva decu. Zamislite da imate majku ili svekrvu koja neće da čuva dete. To mnogo više boli.

Ona vam uglavnom neće direktno reći to u lice (uglavnom), ali će vam to pokazati izgovorima, delima, u različitim situacijama. Shvatićete vrlo brzo koliko je sati. I to mnogo boli.

Stoga, ne budite nezahvalne kada vam vaše majke ili svekrve čuvaju decu, ali ne baš onako kako ste vi zamišljale. Život nije idealan, pa samim tim ne može biti ni „baba servis“.

Svako kopiranje, umnožavanje i objavljivanje članaka sa ovog bloga bez dozvole, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s