Ispovesti

„Blago tebi, udala si se za papučara!“

Ne, draga, zapravo – udala sam se za pravog muškarca!


(photo credit: freepik.com)

Vidiš, draga, to što ti mog muškarca smatraš papučarem, mnogo govori o tebi i o profilu muškaraca koji te privlače.

Verovatno si takvo ponašanje gledala u kući u kojoj si odrasla, pa si naučena da je normalno da muškarac bude samo ukras u svome domu. Ali nije draga, veruj da to nije normalno.

Ja stvarno nisam kriva što je u tvoj mozak usađeno to da je pravi muškarac onaj koji će da te oplodi, da radi, da gleda televiziju, i da je to sav njegov doprinos njegovoj porodici. Ili, da lupi šakom o sto kad nešto nije po njegovom. Kamo sreće da je samo o sto… Malo mi te je i žao, draga.

Vidiš, ti kažeš da je moj muž papučar, jer učestvuje u kući, učestvuje u svojoj porodici, i provodi vreme sa istom. Tebi je moj muž papučar, jer nije poslužio samo kao priplodni bik, pa je otišao negde dalje da se naliva pivom.

Ja decu radjam ne sebi – nego NAMA. Porodicu nisam stvorila ja, porodicu smo stvorili NAS DVOJE.

Nismo se slučajno tu našli pa da ne znamo šta nas je snašlo; tu smo vrlo, vrlo namerno.

Nisam ja njega uhvatila na trudnoću kao u nekoj meksičkoj sapunici, pa da me je oženio na silu, te sad treba da se šutiram u guz’cu od sreće (da prostiš) ako me povremeno pogleda ili ne izuje cipele na sred kuće.

Sve obaveze delimo, i on meni „ne pomaže“; on je punopravni član porodice!  Dakle – u svemu i treba da učestvuje, počevši od dece, pa sve do obaveza oko kuće.

Da, moj „papučar“ zna da koristi i usisivač, zamisli ti to! Tvoj „muškarac“ još ni pertle ne ume da veže kako treba, jer je od svoje mamice otišao, a da još ni pelene nije skinuo, izgleda.

Kada kažeš kako je meni „blago“ što imam papučara, ne znam da li se podsmevaš, ili ne (a verovatno se podsmevaš) a veruj, draga, da treba da bude obrnuto: Ti si ta koja je rob svoje kuće, dece, muža. Meni to, zapravo, nije za podsmeh, ni malo; štaviše, meni je to žalosno.

Sutra ćeš, draga, vaspitavati muško dete da bude sirovina i muškarčina kao taj tvoj „muškarac“, a nisi ni svesna da ga učiš da i on, kao i tatica, bude samo razmažena, nesposobna, samoživa, matora drtina, koja je „oženjena, ali kao momak živi“.

To tvoje nije muškarac, već nedozreli dečačić.

Sutra ćeš svoje muško dete naučiti da od svoje žene napravi roba. Ili, ako gajiš žensko, gajiš buduću robinju, i nekoga ko će možda i na lupanje šamara ćutati. Da li zaista želiš da ti deca izrastu u takve ljude?

Ako misliš da tako stvari treba da funkcionišu, onda ti predlažem da izmisliš vremeplov i vratiš se nekih 140 godina unazad. Srećno u pravljenju tog izuma, draga.

 

 

 

 

 

 

 

Svako kopiranje, umnožavanje i objavljivanje članaka sa ovog bloga bez dozvole, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

 

4 mišljenja na „„Blago tebi, udala si se za papučara!“

  1. Neka se zove kako hoće. Papučar ili drugačije. Moj muž čak radi više kućnih poslova od mene. Zbog toga imamo dobar seksualni život. I on je zadovoljan. Ako bih radila u firmi, pa kod kuće pala bih na nos i ne bi mi bilo nidočega. Ne bih bila zadovoljna ni ja ni on.

    Liked by 2 people

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s