Uncategorized

Dečiji osećaj za pravdu

Kada sam se juče vraćala sa posla, na nekoj od stanica posle mene ušao je otac sa kćerkicom, rekla bih da ima 5 ili 6 godina. Postavljala je zanimljiva pitanja svom ocu, kao i svako radoznalo dete njenih godina.

fotka preuzeta sa: http://www.freepik.com/v-ivash

Bilo je veoma interesantno slušati je; izmedju ostalog, jedna od konstatacija joj je bila:“Tata, bio si u pravu. Ovde je mnogo toplije nego na selu!“ To možda sada vama ne zvuči ništa posebno, ali je u tom trenutku bilo toliko smešno, da nisam mogla da se i ja sama ne nasmejem.

Izmedju postavljanja pitanja, pevala je neku pesmicu na temu drugarstva. Ma, preslatko neko stvorenje. Ulepšala mi je vožnju autobusom koji se greje sa 30 stepeni.

U jednom trenutku je ugledala Saobraćajnog policajca i to rekla ocu. On je na to rekao da je „to onaj što piše kazne, i on nije dobar“, na šta mu je ona odgovorila sa: „Ali tata, pa mora! Kako neko da juri brzo kroz grad, tek tako!?“ On je samo oćutao.

Deca znaju kako stvari treba da funkcionišu. Ne kvarite decu. Ne kvarite im osećaj za pravdu i za poštovanje pravila i zakona. Ne učite ih da su saobraćajni policajci, ili bilo ko drugi, ko radi svoj posao loši ljudi, jer oni samo upravo to i rade – SVOJ POSAO.

Zamislite kakva bi anarhija bila da nema tih „nevaljalih čika“?

Ne kvarite decu. Učite ih od najmanjih nogu da poštuju pravila, zakon, saobraćaj, druge ljude. Samo tako možemo očekivati da će sutra možda i biti bolje.

Ne kvarite decu, jer deca su ukras i budućnost sveta.

Svako kopiranje, umnožavanje i objavljivanje članaka sa ovog bloga bez dozvole, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s