Hejtujem&interpunkcija; Ispovesti

Svim svekrvama: prošlim, sadašnjim, budućim!

Tekst je poslala B.B, koja je želela da ostane anonimna.

Svim svekrvama: prošlim, sadašnjim, budućim! Ja ću biti svekrva, ovo važi i za mene!
Sklone ste davanju saveta, koje Vam niko nije tražio. Vi sve radite bolje, vi ste sve radile bolje! A i vi ste svoju decu sebi rodile, i rađale. Ostavite sad nas na miru. Ja sam mama! Ja!

Powered by @phduet from Freepik.com

Učila sam ga na ruke, jer nisam mogla da gledam kako se previja od grčeva, a ja da se ponašam kao da MORA SAM S TIM DA SE IZBORI! Ma, je l’ tako?!!!

Spava sa nama, jer JA tako hoću! Kad ga nešto boli, on traži moju blizinu! Ne Vašu, već moju! I ja ću biti tu! Kad ga ništa ne boli, on je u svom krevetu. Ima faze kad hoće da spava na mojim grudima, ne na grudima Vašeg sina, nego na mojim. I ja sam tu. Propuzao je, jer je tako hteo! Vaše dete nije puzalo, ono je bilo napredno, moje nije tako napredno kao Vaše, i puzi.

Udari glavom, uzmem dah, i čekam. Ako zaplače skačem, ako ne, onda ništa. Volim ga najvise na svetu i puno toga radim za njega, ali isto tako ne želim da bude mlakonja.

Imam dužnost prema ženskom rodu da očuvam i vaspitam ČOVEKA koji će voditi računa o svojoj porodici i ženi; muškarca kog neće mrzeti da bilo šta uradi za svoju ženu; kome će žena biti na prvom mestu! Ja sam majka muškog deteta i kažem – da, žena, sine treba da ti bude ispred majke!!! Ona ce ti decu rađati.

Vaše dete je slušalo sve što kažete. Kad idete u goste pogledate ga u oči i pitate ga: “Kakav trebaš biti?”, a on odgovori: “K’O SVETAC”!!! To je bilo Vaše dete. Mom ste više puta rekli da je ZOBAZAN (Bezobrazan) i ako ima 8.5 meseci. Ali… danas je bio vrhunac. “Skloni tu kafu od njega (inače ovde se radi o praznim, popijenim šoljicama kafe), vidis da je tvrdoglav i ne sluša sta mu se priča!” Aaaaaaaa… pa ima 8.5 jebenih meseci (oprostite zbog psovke), šta treba da sluša!? Da je k’o Svetac! E, evo drugi put Vam govorim,

Vaše dete je bilo savršena beba i savršeno dete. Moje nije! To nije isto dete, jer mu ni majka nije ista. Vi i ja nismo isto. Ja ću moje dete učiti nekim drugim stvarima. Isto kao sto sam Vašeg sina učila u 27 godina kako se mazi, kako se opušta, kako nema veze ako nešto nije uradio, kako je to što je napravio je – savršeno, jer je uložio trud. Ja ga neću kritikovati kao sto Vi, koji i dan-danas kritikujete svoje dete. Kako kaže moja mama: “Nemoj mu davati da plače. Jer – sto si ga radjala onda! Nego ga privij na grudi da oseti da si tu.”

Tako ću i raditi! Ali sa granicama!

Svako kopiranje, umnožavanje i objavljivanje članaka sa ovog bloga bez dozvole, bez obzira na razloge za takvo delo zabranjeno je i predstavlja povredu autorskog prava i krivično delo, koje će biti gonjeno u skladu sa zakonom.

 

9 mišljenja na „Svim svekrvama: prošlim, sadašnjim, budućim!

 1. SviDŽa mi se 🙂 I ja sam majka dva muška deteta, ali i dva ženska. I da, žena, tačnije, PORODICA KOJU JE OSNOVAO, treba da bude na prvom mestu. Majka i otac imaju svoje mesto, nedodirljivo, visoko i večito, ali se znaju prioriteti. Srce je veliko, ima mesta za sve koje voli(mo)… ali sve su to različite ljubavi, ne prepliću se, ne ugrožavaju jedna drugu… prioriteti su već posebna priča! Prvo, uvek je prvo porodica koju smo osnovali! I to ne važi samo za njega, važi i za mene, jer tek onda je to to!

  Liked by 1 person

   1. Odusevljena sam…citam tekst pet puta…svaka na mestu!!! Dodje mi da ovo odstampam izalepim na ulaznim vratima 😂😘

    Sviđa mi se

 2. Ja se stvarno moram pohvaliti sa mojom svekrvom i skoro uopste je ne pronalazim u ovom tekstu.Ima svoje misljenje ali pre svega postuje moje i moje odluke vezano za djecu i bilo sta drugo.Zato imamo bas ljep odnos.A ko ima ovakve svekrve kao sto je u tekstu nema drugog nacina bez tako da se majka postavi…To je moje misljenje😊

  Sviđa mi se

  1. Slažem se. Sa ovakvima odmah mora oštro, ako ne pokažeš zube, još više će se uspujdati 😄
   Ja doduše takodje imam sreće sa svekrvom, stvarno mi se nikada ni u šta nije mešala, i nikada mi nije nametala bilo šta, jednostavno nije takva. Savete je davala, ali uvek neke normalne. 😄

   Sviđa mi se

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s