Uncategorized

Superhrana – sir!

Sir je odličan izvor proteina, koji je neophodan nutritijent za rast, i kalcijuma, koji je izuzetno bitan za izgradnju jakih kostiju i zuba.


Sir takodje sadrži zdravu dozu riboflavina (vitamina B2), koji pomaže da se proteini, masti i ugljeni hidrati pretvore u energiju. 

Najbolje je početi sa mladim sirom, jer je on neslan, mekan i lagan.

Slane sireve izbegavajte što je duže moguće, zbog koncentracije soli koja može biti opasna po bebine bubrege, na duže staze.

Sir, kao i ostali mlečni proizvodi, se u ishranu uvodi od 8. meseca bebinog života.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s