Preporuke

Nemajka preporučuje: Serija „Vladavina“

Pre nekoliko meseci sam na Netfliksu počela da gledam seriju „Reign“ („Vladavina“); dopala mi se već od prve epizode, i ubrzo sam čekala svaki slobodan trenutak da odgledam koju epizodu.

reignpoz

„Nakon što je detinjstvo provela skrivena u samostanu, mlada Marija Stuart dolazi u Francusku kako bi osigurala strateško savezništvo Škotske i Francuske, a da bi u tome uspela, mora se pobrinuti da se ostvari dogovorena veridba s princom Françoisom.

Marija dolazi u Francusku u pratnji četiri bliske prijateljice, ujedno i njenih dvorskih dama. Njena je dužnost da osigura strateško savezništvo s Francuskom, a da bi u tome uspela, mora se pobrinuti da se ostvari dogovorena veridba s princom Françoisom, privlačnim sinom francuskog kralja. Međutim, njihov brak nije gotova stvar, već više zavisi o politici, veri i tajnim spletkama, nego o osećanjima.

Marija saznaje da ima žestoke neprijatelje koji urotama pokušavaju da sabotiraju njen brak s Françoisom, a usuđuju se i da joj prete i smrću, zbog čega Marija postaje svesna ostalih mračnih sila. Dvorcem luta tajanstvena spodoba, sablast obavijena plaštom koja može postati njen neobični saveznik. Seljani se pouzdaju u magiju i praznoverje kako bi opstali u okrutnim vremenima, dok u mračnim šumama koje okružuju francuski dvor vrebaju napadači koji prinose ljudske žrtve stvoru koji se hrani krvlju. “ (izvor: mojtv.net)

Ukoliko želite da gledate seriju punu uzbudljivih scena, misterija, spletki, zgodnih frajera i istorijskih činjenica (naravno, malo romantizovanih), od srca vam preporučujem „Vladavinu“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s