Trudnoća i porođaj

Ne, ona ne izgleda savršeno nakon porodjaja!

Došlo je to neko vreme da je bitnije kako izgledamo nakon porodjaja, nego kako se osećaju naše bebe i mi! Profesionalna plesačica, Peta Murgatrojd (iz emisije „Ples sa zvezdama“) je rešila da pobije mit da poznate ličnosti izgledaju savršeno nakon porodjaja, i da je to poslednja stvar koja ovde treba da bude bitna.

Peta je rešila da objavi fotografiju svog tela, koje se još uvek oporavlja od porodjaja.

Ona je objavila svoj „selfi“ samo 8 dana nakon porodjaja. „Izašla sam iz porodilišta izgledajući kao sa sam u petom mesecu,“ napisala je. „Mnogi misle da žena odmah nakon porodjaja treba da se vrati na kilažu pre trudnoće. To jednostavno ne važi za većinu.“

Iako nema veće radosti od donošenja novog života na ovaj svet, onaj prvi pogled u ogledalu (nakon porodjaja) može biti malo neprijatan. To je onaj trenutak kada shvatiš da, iako si izbacila iz sebe bebu od 3.5 kilograma, i još toliko krvi, vode, posteljice, tvoje telo nije ipak onakvo kakvo je pre bilo. To iskombinuj sa nekom vesti u kojoj objavljuju kako se neka poznata ličnost tek porodila i izgleda „bolje nego ikada“ i eto instant recepta da se osećaš odvratno i nesigurno.

Peta je profesionalna plesačica koja (očigledno) ima neverovatno dobru kondiciju. Videti da neko poput nje objavljuje nešto ovako, gde nije „savršena“ je sjajno. Na sve to je iskrena i piše da za većinu žena nije moguće da odmah povrate staru liniju. „Sada je vreme za strpljenje i naporan rad,“ piše Peta. Osveženje je videti poznatu ličnost koja priznaje da je čeka veliki posao da bi se vratila na staro. Baš kao i mi, obični smrtnici.

Posle samo 8 dana izgleda i više nego odlično, iako misli da izgleda kao da je u petom mesecu trudnoće; verujem da bi se veliki broj nas rado menjao sa njom. Ali, ovde je poenta kako ona gleda na stvari; ono što njen post čini moćnim je činjenica da ona svoje postporodjajno telo prikazuje onakvo kakvo jeste – ne onakvim kakvo društvo misli da ono treba da izgleda.
izvor: scarymommy.com

2 mišljenja na „Ne, ona ne izgleda savršeno nakon porodjaja!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s